Guldblog.net

En god, lagret årgang 65'ers hallelujaer og hovsaer

Guldblog.net

En god, lagret årgang 65'ers hallelujaer og hovsaer

Dejligt du er her

For bare det, at du er her nu, så har jeg klaret det første og vigtigste punkt – at få netop dig som læser. 

Min blogs titel er valgt med baggrund i det kendte eventyr af Robert Southey ”Guldlok”. Mit liv er også noget af et eventyr. Eller måske blot en livshistorie med ”for meget”, ”for lidt” og ”lige tilpas”. Men nysgerrigheden er der og det hele startede med "der var engang". Jeg smager mig frem på livets forskellige skåle af grød, udfordrer mig selv med de utallige stole jeg møder på min vej og en dag - om rigtig mange år - så ender jeg mæt og tilfreds i den blødeste, mest rare seng på en sky i himlen (jeg er naiv-optimist).

Hvem har ikke smagt en grød man brændte sig på, trak sig og lod tungen hænge ud af munden, så brandmærkerne kunne få luft og heles. Eller en grød der bare var så kold og flad, hvor der voksede en smag af intethed og ligegyldighed i munden , så man til sidst spyttede den ud. Men ikke mindst smagt den lækreste, smagsfulde og lige tilpas tilberedte grød, som man har valgt skal være en del af hverdagskosten resten af livet - eller noget.

Og hvem har ikke prøvet en skammel, hvor der var for mange sprækker i læderet der egentlig bare kradsede mere end den gavnede. Eller den lænestol hvor hynderne blev for komfortable og man bare synede hen. Men man har måske fundet den rette plads – eller pladser - der trods udfordringer af og til føles rar mod huden, humøret og helbredet.

Hvad angår sengene er vi jo nok en del der har valgt ikke at blive hængende ved den (eller de) samme køjeseng, som vi hoppede i som ung, nysgerrig og våd bag ørerne.

Genbrug, recycling, secondhand, vintage og fund........kald det hvad du vil. Jeg er en fan! Mit liv og mit hjem giver genklang af genbrug.

Mit klædeskab summer af secondhand fra sisters. Mine bogreoler bugner af brugte bøger. Mine vægge fylder mig med fund fra fremmede og familien. Ja, mit og dit liv er en vidunderlig varieté af vintage.

Altid er der en historie der bringes med. Fortalt eller uhørt. Men vi bygger endnu et kapitel til historien. Som en omrejsende skjald.

Måske sendes det videre til en ny destination. Måske bliver jeg det sidste stop. Og vi lever sammen til vores dages ende.

Vibeke