Guldblog.net

En god, lagret årgang 65'ers hallelujaer og hovsaer

Guldblog.net

En god, lagret årgang 65'ers hallelujaer og hovsaer

Melankoli & mc'ere

Før jeg ramte midt-40’erne var min overbevisning, at det kun var kvinder der en dag skulle ramme fænomenet overgangsalderen. Havde en kvinde over de 40 en dårlig dag lidt for tit, så var hun jo nok enten på vej ind i overgangsalderen. Eller godt inde i den. Opførte en jævnalderen mand sig pludselig anderledes i hverdagen, så havde den stakkel jo formodentlig en 40-/50-årig hundjævel i huset.

Og hvilken mand kunne bevare sin fulde fornuft og retfærdige ro. Når den kone/kæreste, som han måske havde delt mange år af sit liv med, pludselig kunne forvandle sig til en stortudende, humørsvingende og træt soul mate. Med tørre slimhinder og en on/off krebselignende farve i ansigt. Det var godt mændene havde deres huler fra Mars. Hvor de kunne trække sig tilbage til og sunde sig indtil kvinden blev ”rask” igen.

Nu har jeg jo været et par gange rundt om blokken. Jo Peter Belli, der er en regning at betale. Og i de seneste par år har jeg erfaret, at nogle af de mænd jeg har taget runderne med, og ja gode kammerater fra fortiden, har nogle fælles træk. De har truffet nogle valg eller fravalg der kunne danne grundlag for en mistanke om, at en eller anden kult har haft fat i dem. Denne stærke, primitive, logisk tænkende og forenklede (intet negativt her, tværtimod!) udgave af homo sapiens gennemgår jo også forandringer, når de nærmer sig de 50.

Men hvor vi kvinder intenst begynder at fokusere på, at vores ydre mister spændstigheden og vi kæmper mod tyngdekraften med behandlinger og operationer, så udfordrer mændene den. Mændene skifter bilen ud til en hurtigere model og/eller anskaffer en motorcykel. Vi kvinder farver håret og forsøger at stramme huden med alskens cremer og collagentilskud. Mændene genoptager træningen for de nægter at lade muskelmassen skrumpe. De lader håret blive gråt eller lader det falde – og halløjsa så har verden pludselig et uendeligt tag-selv bord af Richard Geres eller Bruce Willises.

Og med tiden følger nye tendenser. I dag forvandles piger (helt ned til teenagealderen desværre) hurtigt til voksne kvinder i udseende – blot et af tegnene på mediernes store påvirkningskraft. Men drengene fortsætter i den vante udvikling og modnes først senere. Måske skræmmes de endda lidt, i den tidlige alder, af disse hunkønsvæsener der stormer frem med en fuldmoden kvindes udseende og attitude. Men det er en helt anden boldgade. Ikke desto mindre tror jeg, at disse yngre kvinders modne udstråling og selvsikkerhed (udadtil) bevirker, at de ikke længere tiltrækkes af drengerøvene, der hellere går på netcafé eller er til lagenparty (ikke den slags lagenparty, som jeg gik til som ung). Men de tiltrækkes derimod af de lidt ældre mænd der har roen, tiden og pengene(?). Og hvilken mand elsker ikke bare at få en udelt opmærksomhed af en dejlig kvinde? Især hvis hende derhjemme ikke lige har overskud til at finde elskerinden frem, smække måsen i noget lækkert lingeri og bare overstrømme ham med kærlige ord og frække blik.

Måske skulle vi kvinder lære lidt af de kære mænd? Måske skulle vi midt i svedeture og udvoksninger se om ikke vi kunne fylde vores (måske) slappe hud med en god portion selvindsigt og rose os selv. Vi er nået dertil i vores liv, hvor vi ikke (kun) skal bruges til forplantning, men også til at være mandens ligeværdige. Vores børn er flyttet hjemmefra, så nu kan hverdagene fyldes med spaophold og salsadans med manden – eller fodboldkampe, bioture og shopping med veninderne.

Og måske skulle mænd blive bedre til at omfavne dette skønne feminine, erotiske væsen. Hvis krop mod egen vilje er blevet vært for en alien, der først bliver beamet op igen om nogle år (jeg er i gang med X-Files på Viaplay).

Bliv hinandens co-driver og skift plads af og til. Eller slug nogle piller 😉