Guldblog.net

En god, lagret årgang 65'ers hallelujaer og hovsaer

Guldblog.net

En god, lagret årgang 65'ers hallelujaer og hovsaer

Singleday

I dag er det international Singledag. Det kan jeg selvfølgelig ikke helt lade gå ubemærket hen. Mon ikke vi alle har været single engang. Nogle er måske på vej til at blive single. Igen. Andre er netop trådt ud af singlelivet. Igen. Men det skal ikke handle om at være single. Det har jeg været lidt omkring tidligere. Ikke at jeg ikke kommer der igen.

Nu sidder jeg så – som single - i min seneste genbrugserobring. Min frisørstol med ekstra vidde. Så kan jeg smække benene op i en lotusstilling samtidig. Eller lad os bare kalde det en halv lotus. Men i min nye stol føler jeg mig som Sioux høvdingen Sitting Bull. Høvding var ikke alle enige om, at han var. Nogle mente at han blot havde status af medicinmand og åndelig leder. Og åndelig leder – den snupper jeg. Bare kald mig Sitting Guld.

Det skal handle om genbrug. En anden af mine tilbøjeligheder. For når jeg tænker singleliv – så tænker jeg også genbrug. Eller genanvendelse. I nogle, for mit vedkommende få, tilfælde - Secondhand. Hvis man er stødt på et emne der ikke har været så mange gange rundt om blokken. Eller i kvarteret. Andre gange er det måske ligefrem vintage man få fingrene i. En god kvalitetsvare. Førstesortering eller et pragteksemplar lige frem. Som en kvalitetsvin der er fyldig og rund i munden. Men i starten har vi vel altid følelsen af, at det er slotsaftapningen man smager. Så kan det alligevel ende ud med fornemmelsen af, at det er den skævhalsede rødvin (navnet husker jeg ikke længere) der kradser ned igennem ganen.

Jeg er stødt på folk der ikke ”er til genbrug”. Det er bare ikke lige deres ”ting”, at gå i aflagt tøj. Eller sidde i en brugt sofa. Jamen, det er simpelthen helt i orden for mig. Vi har alle vores kæpheste. Ja, nogle (ok, de fleste) er i mit tilfælde også genbrug. Men mind mig lige om, at jeg næste gang skal høre hvor de har fundet deres mand/kone/kæreste. For hvis der er noget i denne verden der er genanvendelig, så er det da os selv. Og halleluja for det.

Selv synes jeg det er rart nok med en mand der har nogle år på bagen. Er kørt til. Med nogle kilometer i sig. Altså ikke i udstyret - så dyb er jeg heller ikke. Men et menneske der har forsøgt sig frem. Jeg tror man bliver mere rummelig med erfaringen. Det kan sagtens tænkes, at man ret hurtigt finder hende eller ham for resten af livet. Måske meget tidligt i livet. Dem kender jeg nogle få stykker af. De gør det godt. Ligefrem helt misundelsesværdigt måske. Og man skal nok heller ikke lade der gå for længe imellem indkøbene. Så kan man nå at blive lidt egen. Sær. Måske ende som kattemor på Hall Sti.

Og er der ikke en vis karma over en mand (eller kvinde) der har siddet ved rattet med forskellige co-drivers. Eller har været co-driver til flere chauffører. Potato potato. Han/hun har højst sandsynligt oplevet at køre for stærkt for medpassageren. Eller for langsomt. Blevet overhalet og dyttet af, af andre bilister. Flyttet sig for udrykningsfartøjer eller selv været en del af et uheld. Måske bare kørt derudaf af den lige, flade vej henover Midtjylland mod Herning og Ringkøbing. Set sig selv i bakspejlet og tænkt ”hvor f…. er jeg på vej hen?” Eller set i sidespejlet og bemærket en lækker sort Porsche komme op på siden og tænkt ”hmmmmm……skulle man?”.

Pågældende har suget erfaringerne til sig. Og er vokset med dem. Måske fået en afklarethed omkring sig selv. Jeg ved det - måske er det ikke for alle, at det er gået til en bedre side. Men ville disse køreture have gjort det værre. Måske. Jeg kan kun tale ud fra egne oplevelser. Og mig selv som objekt for genanvendelse. Og jeg er kun blevet stærkere. Mere afklaret. Og den helt rette mig. Hold ved – vi taler stadig om genbrug. Af homo sapiens.

Jeg synes bare det er rart, hvis man møder et menneske mit gefühl. Der også har en fornemmelse af hvordan man håndterer kørsel på både tørre som våde baner. Godt nok er der kun glatbanekørsel i kørekortspakken. Men i den seksuelle livspakke er det noget vigtigere at lære hvordan køretøjet skal håndteres på en tør bane. En tør, godt brugt bane der tidligere har været en 3 sporet (for nogle måske 4 sporet) motorvej med mange afkørsler. Der på grund af nogle sammenstød hvor midterrabatten er blevet gennembrudt, er blevet nedlagt. Og hvor alderen har sat sit præg, og den nu bruges som stillevej - med parkeringsmuligheder. For på en glatbane kan de fleste føle sig hjemme og velkørende, så længe udstyret og føreren er i orden. Og køreerfaring hertil er vel ikke nødvendig eller? Nej, det handler om at kunne skabe regnvejr. Heri kommer udfordringen for chaufføren.

Ifølge Big Bang teorien blev universet født for næsten 14 mia. år siden. Og Jorden er en lille del af dette fænomen. Jordens befolkning er dig og mig, samt ca. 8 mia. andre skønne individer. Der er født til genbrug. Lad os nyde singlelivet, tosomheden eller flersomheden, alt efter hvor du står – lige nu. Og husk på, at du kan skabe dine helt egne Big Bangs flere gange i livet. Det er kun op til dig.

God singleaften <>